Yalnız Mesajı Göster

Sardalya İzgara Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sardalya İzgara Tarifi



Malzemesi
1 kg sardalya balığı
1 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz
SOS İÇİN:
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet limon
Tuz

Balıkları su içinde ovarak yıkayıp, pullarını giderin Sol elinizde sıkıca tutup sağ elinizle boyunlarına bastırıp çekerek solungaçları ve bağırsaklarını çıkartın Akar su altında yıkayıp süzün ve hafifçe tuzlayın Üzerlerine zeytinyağı gezdirerek altüst edin Izgaraya dizerek 3-4 dakikada bir, her iki tarafını çevirerek kızartın ve dağıtım tabağına alarak limon sosu eşliğinde servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla