Yalnız Mesajı Göster

Koyun Güveci Tarifi (Güney Afrika Cumhuriyeti)

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Koyun Güveci Tarifi (Güney Afrika Cumhuriyeti)



Koyun Güveci Tarifi (Güney Afrika Cumhuriyeti)

30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı

2 orta boy soğan (halka halinde doğranmış)

1 kg koyun eti (yağsız, kuşbaşı doğranmış)

750 gr domates (kabukları soyulup dilimlenmiş)

1 kırmızı sivri biber (ince kıyılmış)

1 tatlı kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı karabiber

Büyük bir güveçte yağı orta ateşte eritiniz Yağ kızınca soğanları ekleyip arasıra karıştırarak 5-7 dakika, soğanlar pembeleşinceye kadar kızartınız

Eti ekleyip sürekli karıştırarak 5 dakika, pembeleşinceye kadar kızartınız Domates, sivri biber, şeker, tuz ve karabiberi güvece ekleyip karışımı sürekli karıştırarak kaynatınız

Kaynamaya başlayınca ateşin altını kısıp güvecin ağzını örterek 1 saat, etlere bıçağın ucu kolaylıkla batana kadar pişiriniz Güveci ateşten alıp servis ediniz

Not: Bu çok lezzetli Güney Afrika yemeği, kuzu etinden de hazırlanabilir Kuzu kullanılırsa son pişirme süresini 30 dakika kısaltmak gerekir

Alıntı Yaparak Cevapla