Konu
:
Tere Balık Suflesi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tere Balık Suflesi Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tere Balık Suflesi Tarifi
Tere Balık Suflesi Tarifi
1 çay kaşığı tuz
200 gr beyaz etli balık filetosu
2 adet arpacık soğan
2 yemek kaşığı maydanoz
4 tatlı kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı krema
2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı limon suyu
1 demet tere
6 yemek kaşığı krema
4 adet yumurta
Balık filetolarını yıkayıp mutfak havlusunun arasında kurutun
Filetolara yumurta sarısını ve kremayı ekleyip mikserleyin
Karışıma limon suyu, maydanoz, tuz ve biberi de katın
Yumurtaların aklarını çırpıp kar köpüğü haline getirin ve yavaş yavaş bu köpükleri bir kaşık ile önceki karışıma yedirerek ilave edin
Bu işlemi dikkatli yapın
6 küçük payreks kalıbı yağlayın ve içlerini karışımınızla doldurun
180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirdikten sonra, fırının ısısını 200 dereceye getirip 5 dakika daha pişirin
Bu işlem sırasında şu sosu hazırlayın: Ayıklanmış terelerle kıyılmış arpacık soğanlarını birkaç dakika sirke ile kuvvetli ateşte öldürün
Sonra bunları mikserden geçirip hafif ateş üzerine koyun, biraz koyulaşsın
Bu koyulaşan tere püresini süzgeçten geçirip, hiç pıhtısız bir sos elde edin
Buna kremayı tuzu biberi koyun ve karıştırın
Sufleleri servis yaparken yanında bir sosluk içinde bu sosu sofraya getirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul