Yalnız Mesajı Göster

Somonlu Mus Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Somonlu Mus Tarifi



1 KG TAZE SOMON BALIĞI

1 KG MEZGİT FİLETOSU

4 YUMURTANIN BEYAZI

YARIM SU BARDAĞI KREMA

200 GR MAYONEZ

1 AVUÇ KUZUKULAĞI

TUZ

KARABİBER

1 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

Mezgit filetolarını yıkayın, mikserden geçirin ve tuzlayıp biberleyin Sonra kremayı katın

Yumurta aklarını çırpıp kar köpüğü yapın ve bunu kaşık kaşık dikkatlice birinci karışıma yedirin

Bir kek kalıbının içini aliminyum folyo ile döşeyin ve üzerine bir sıra karışımınızdan yayın Üzerine ince fileto şeklinde kesilmiş somonları yerleştirin Tekrar harç, tekrar somon döşeyerek bu işleme kalıp dolana dek devam edin 150 derece ısıtılmış fırında ve Ben-Maride (yani sıcak su dolu bir tepsi içinde) 1 saat 30 dakika pişirin

Ayçiçeği yağı ile bir mayonez yapın Sonunda 1 çorba kaşığı zeytinyağı ilave edin Mayonez tamamlanınca buna ince kıyılmış kuzu kulaklarını da katın

Fırından çıkardığınız kalıp soğuyunca tersyüz edin Bunu kek gibi dilimleyerek, yanında mayonezle ikram edin

Alıntı Yaparak Cevapla