Konu
:
Kolay Lüfer İzgara Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kolay Lüfer İzgara Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kolay Lüfer İzgara Tarifi
Kolay Lüfer Izgara Tarifi
Malzeme: (4 Kişilik)
1 kg lüfer
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Yapılışı:
Temizlenmiş balıkların karın kısmına hafifce tuz ve karabiber, derisine ise yalnız tuz sürüp 20 dakika kadar bekletin (marine edin)
Izgara yapılacağı zaman üzerine hafifçe zeytinyağı sürüp hazırlamış kömür ateşinin üzerinde tel ızgara ile (ateşten 5 ila 6 cm yukarda) pişirin
Notlar:
Lüferin en iyi mevsimi Eylül sonu ile Ocak ortasıdır
Bu mevsimde yapılan lüfer ızgaraya (eğer Boğaz veya Karadeniz lüferi ise) zeytinyağı sürmek gerekmez
Izgara kömür ateşi yerine, ızgaraya ayarlanmış fırında kapak açık olarak ta yapılır
Kömür ateşi gibi olmamakla beraber yine de tadı çok güzel olur
Bu yemeğe uygun diğer balıklar: Sarıkanat
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul