Yalnız Mesajı Göster

Kolay Lüfer İzgara Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kolay Lüfer İzgara Tarifi



Kolay Lüfer Izgara Tarifi

Malzeme: (4 Kişilik)
1 kg lüfer
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı

Yapılışı:
Temizlenmiş balıkların karın kısmına hafifce tuz ve karabiber, derisine ise yalnız tuz sürüp 20 dakika kadar bekletin (marine edin) Izgara yapılacağı zaman üzerine hafifçe zeytinyağı sürüp hazırlamış kömür ateşinin üzerinde tel ızgara ile (ateşten 5 ila 6 cm yukarda) pişirin

Notlar:
Lüferin en iyi mevsimi Eylül sonu ile Ocak ortasıdır Bu mevsimde yapılan lüfer ızgaraya (eğer Boğaz veya Karadeniz lüferi ise) zeytinyağı sürmek gerekmez
Izgara kömür ateşi yerine, ızgaraya ayarlanmış fırında kapak açık olarak ta yapılır Kömür ateşi gibi olmamakla beraber yine de tadı çok güzel olur
Bu yemeğe uygun diğer balıklar: Sarıkanat

Alıntı Yaparak Cevapla