Konu
:
Naneli Somon Patesi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Naneli Somon Patesi Tarifi
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Naneli Somon Patesi Tarifi
1 DİLİM SOMON FÜME
500 GR TAZE SOMON BALIĞI
BALIĞI FİLETOSU
2-3 ÇORBA KAŞIĞI KIYILMIŞ NANE
2 YAPRAK JELATİN
1 ÇORBA KAŞIĞI KREMA
1 BÜYÜK KABAK
ZEYTİNYAĞI
TUZ
KARABİBER
Somon balığı filetolarını alüminyum bohça içinde, 20 dakika fırında veya buhar tenceresinde pişirin
Sonra soğumaya bırakın
Kabağı yıkayın, soymadan uzunlamasına ince dilimler halinde kesin
Kabak dilimlerini kızgın yağda her iki tarafını 30'ar saniye tutmak üzere kızartın
Bunları mutfak havlusu üzerine serin, yağları emilsin
Pişmiş somon balığını büyükçe parçalara ayırın
Somon fümeyi ise kıyın
Bir tencerede hafif ateşte zeytinyağını ısıtın ve buna önceden soğuk suda bekletip, sıkarak sularını süzdüğünüz jelatinleri katın
Bu karışımı somonlara ekleyin ve ardından da kremayı ve kıyılmış naneleri ilave edip karıştırın
En sonunda tuzunu biberini ayarlayın
4 tane kâsenin içini kabaklarla döşeyin ve üzerlerine balıklı harcı paylaştırın
Kâseleri bütün gün buzdolabında bekletin
Servisten 30 dakika önce oda sıcaklığında beklesinler ve tam servis yapılacağı anda ters yüz edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul