Yalnız Mesajı Göster

Naneli Somon Patesi Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Naneli Somon Patesi Tarifi



1 DİLİM SOMON FÜME

500 GR TAZE SOMON BALIĞI

BALIĞI FİLETOSU

2-3 ÇORBA KAŞIĞI KIYILMIŞ NANE

2 YAPRAK JELATİN

1 ÇORBA KAŞIĞI KREMA

1 BÜYÜK KABAK

ZEYTİNYAĞI

TUZ

KARABİBER

Somon balığı filetolarını alüminyum bohça içinde, 20 dakika fırında veya buhar tenceresinde pişirin Sonra soğumaya bırakın

Kabağı yıkayın, soymadan uzunlamasına ince dilimler halinde kesin

Kabak dilimlerini kızgın yağda her iki tarafını 30'ar saniye tutmak üzere kızartın Bunları mutfak havlusu üzerine serin, yağları emilsin Pişmiş somon balığını büyükçe parçalara ayırın Somon fümeyi ise kıyın

Bir tencerede hafif ateşte zeytinyağını ısıtın ve buna önceden soğuk suda bekletip, sıkarak sularını süzdüğünüz jelatinleri katın Bu karışımı somonlara ekleyin ve ardından da kremayı ve kıyılmış naneleri ilave edip karıştırın En sonunda tuzunu biberini ayarlayın

4 tane kâsenin içini kabaklarla döşeyin ve üzerlerine balıklı harcı paylaştırın Kâseleri bütün gün buzdolabında bekletin Servisten 30 dakika önce oda sıcaklığında beklesinler ve tam servis yapılacağı anda ters yüz edin

Alıntı Yaparak Cevapla