Konu
:
Koyun Biftek (Yoğurtlu) Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Koyun Biftek (Yoğurtlu) Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Koyun Biftek (Yoğurtlu) Tarifi
Koyun biftek (yoğurtlu) tarifi
Bifteklik eti halka halka doğmayınız
Soğan suyu, tuz ve bibere bulayıp bir süre kendi haline bırakınız
Sonra az sade yağda kızartınız
Öte yandan bir gece önce bir tencerede tatlı suda ıslatmış" olduğunuz nohutların kabuklarını çıkartınız, sonra bu nohutları ezi-linceye dek ateşte kaynatınız
Sonra nohutun suyunu süzerek tanelerini bir havana koyup macun haline gelene kadar döğünüz
Patatesi de pişirerek kabuğunu çıkarınız, eziniz, bunu nohut ezmesi ile yarı yarıya karıştırınız
Bunları lokma hamuru haline getiriniz
Biftek büyüklüğünde hazırlayarak tavaya döküp sade yağda da kızartınız
Sonra düz bir kayık tabağın etrafına bir bundan bir biftekten dizip ortasına yalnız bifteği kabalayınız
Biraz etsuyu ile tavadaki yağı da kaynatıp hazırlayınız ve biftek tabağına sarımsaklı yoğurdu gezdirip üzerine önceden hazırlanan karışık yağı cazır cazır gezdirerek haşlayınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul