Konu
:
Rezeneli Alabalık Terini Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Rezeneli Alabalık Terini Tarifi
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Rezeneli Alabalık Terini Tarifi
1 KG ALABALIK (UFAKLARINDAN)
BİR SU BARDAĞI KREMA
1/4 LT JÖLE (ŞEKERSİZ)
2 SAP KEREVİZ,
3 DEFNE YAPRAĞI
1 BÜYÜK SOĞAN (ÜSTÜNE 3 KARANFİL SAPLANMIŞ)
600 GR REZENE,
1 DİŞ SARIMSAK
1 YEŞİL LİMON (VEYA YARIM LİMON)
2 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
1 DEMET DEREOTU
TUZ
TANE KARABİBER
Su dolu bir tencereye tuz, tane karabiber, karanfil saplanmış soğan, defne yaprağı, kekik ve 1 diş sarımsak atın
Bu suda alabalığı haşlayın
Su kaynadıktan sonra 10 dakika hafif ateşte işlemi sürdürün
Sonra ateşi söndürüp, balığı suyu içinde soğumaya bırakın
Rezeneyi temizleyin ve çok sert kısımlarını atın
Her dalını ikiye kesin ve 10 dakika düdüklü tencerede pişirin
Rezenenin pişirme suyunu süzgeçten geçirip jöle yapımında kullanın
Balığın derisini ve kılçığını çıkarın
Etini bir çatal yardımı ile ezin
Buna hazırladığınız jölenin yarısını katın ve bu jöleli balıkları mikserden geçirin
Sonra geri kalan jöleyi ve kremayı katın
Tuzunu biberini ekleyin
Bir dikdörtgen kek kalıbını yağlayın ve karışımı içine koyup bütün gün buzdolabında bekletin
Pişmiş rezenenize limon suyu katıp mikserden geçirin
Bu karışımı süzgeçten geçirip pıhtısız bir öz elde edin
Bu öz'e tuz, karabiber ve bol miktarda kıyılmış dereotu ekleyin
Soğuk bir yere kaldırın
Kalıbınızı servisten 15 dakika önce buzdolabından çıkarın ve son dakikada tersyüz edin
Kek gibi dilimlere kesin
Bu dilimlerin üzerlerine yaptığınız rezene özünü dökün
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul