Yalnız Mesajı Göster

Rezeneli Alabalık Terini Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rezeneli Alabalık Terini Tarifi



1 KG ALABALIK (UFAKLARINDAN)

BİR SU BARDAĞI KREMA

1/4 LT JÖLE (ŞEKERSİZ)

2 SAP KEREVİZ,

3 DEFNE YAPRAĞI

1 BÜYÜK SOĞAN (ÜSTÜNE 3 KARANFİL SAPLANMIŞ)

600 GR REZENE,

1 DİŞ SARIMSAK

1 YEŞİL LİMON (VEYA YARIM LİMON)

2 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

1 DEMET DEREOTU

TUZ

TANE KARABİBER

Su dolu bir tencereye tuz, tane karabiber, karanfil saplanmış soğan, defne yaprağı, kekik ve 1 diş sarımsak atın Bu suda alabalığı haşlayın

Su kaynadıktan sonra 10 dakika hafif ateşte işlemi sürdürün Sonra ateşi söndürüp, balığı suyu içinde soğumaya bırakın Rezeneyi temizleyin ve çok sert kısımlarını atın Her dalını ikiye kesin ve 10 dakika düdüklü tencerede pişirin Rezenenin pişirme suyunu süzgeçten geçirip jöle yapımında kullanın

Balığın derisini ve kılçığını çıkarın Etini bir çatal yardımı ile ezin Buna hazırladığınız jölenin yarısını katın ve bu jöleli balıkları mikserden geçirin Sonra geri kalan jöleyi ve kremayı katın Tuzunu biberini ekleyin

Bir dikdörtgen kek kalıbını yağlayın ve karışımı içine koyup bütün gün buzdolabında bekletin

Pişmiş rezenenize limon suyu katıp mikserden geçirin Bu karışımı süzgeçten geçirip pıhtısız bir öz elde edin Bu öz'e tuz, karabiber ve bol miktarda kıyılmış dereotu ekleyin Soğuk bir yere kaldırın

Kalıbınızı servisten 15 dakika önce buzdolabından çıkarın ve son dakikada tersyüz edin Kek gibi dilimlere kesin Bu dilimlerin üzerlerine yaptığınız rezene özünü dökün

Alıntı Yaparak Cevapla