Konu
:
Limon Salçalı Balık Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Limon Salçalı Balık Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Limon Salçalı Balık Tarifi
MALZEME:
1 kilo iri balık
8 bardak su
1 adet
havuç
1 adet
soğan
1 diş
sarımsak
1 fincan zevtinvağ
1 adet maydanoz
1 demet
kereviz
yaprağı
1 adet
limon
tuz
defne yaprağı
HAZIRLANIŞI:
Bu işde kullanacağınız balıklar (Levrek, Kefal, Palamut gibi iri balıklardır)
Bir tencereye su, parçalanmış
havuç
, dörde bölünmüş
soğan
,
sarımsak
, biraz maydanoz ve pulları
kaz
ınıp temizlenmiş, birkaç parçaya ayrılmış balık konur
Altı dakika kaynatılır
Soğuduktan sonra derisi, kılçıkları atılır
Kalan etler bir tabağa yerleştirilir
Bir tas içinde zeytinyağı ile
limon
çırpılır, ince kıyılmış maydanoz ilâve edilir
Balığın üzerine dökülür ve sofraya götürülür
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul