Konu
:
Beyinli Patlıcan Kebabı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Beyinli Patlıcan Kebabı Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Beyinli Patlıcan Kebabı Tarifi
MALZEME:
1 kilo
kuzu
eti
1 fincan zeytinyağı
1 kaşık tereyağı
3 iri
soğan
3 büyük
domates
1 adet
koyun
beyni
2 adet
patlıcan
tuz
HAZIRLANIŞ!
Patlıcanlar ince ince ve uzunlamasına dilimlere kesilir
Üstüne tuz ekip bir müddet beklettikten sonra sıkılıp acı suyu çıkarılır ve zeytinyağında kızartılır
Bir kenara konur
(Etler kemikli ve iri parcalar halindedir)
Patlıcan kızartılan yağa bu etler ince kıyılmış
soğan
ve iki
domates
parçalanıp konur
Beş dakika kadar kavrulur
Bir tencereye hepsi birden dökülür tuz ve tereyağ ile 3 bardak su konur ve iki saat pişirilir
Et dağılacak hale gelmiştir
Kızartılan
patlıcan
lar ikişer ikişer ele alınır
Birbiri üzerine çapraz konur
Ortasına pişmiş etlerden birer adet konur boş kalan
patlıcan
uçları dört taraftan yukarı toplanıp et tamamen örtülür
Başka bir yerde zarı alınıp haşlanan
beyin
den birer dilim
patlıcan
ın üstüne oturtulur, onun üstüne de bir parça
domates
konur
Tencere etle dolunca artan salça üzerine dökülür ve 20 dakika fırında veva ocakta pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul