Yalnız Mesajı Göster

Topkapı Kebabı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Topkapı Kebabı Tarifi



Malzemeler

150 gr kuzu etinden kabaplık kıyma
1 Parça kuzu bonfile
1 Çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 Çorba kaşığı entepfıstığı
3-4 Dilim pastırma
Süslemek için :
1 Adet domates
2 Adet sivribiber
1 Adet soğan
1 Çorba kaşığı dövülmüş antepfıstığı

Hazırlanışı

Bıçakla çekilmiş kıymayı şişe sarılacak şekilde düz bir zemine yayın
Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini, pastırmayı ve antepfıstığını yerleştirin
Şişin üzerine hazırladığınız kıymayı normal kebap sarar gibi sarın
Kuzu bonfileyi ince şeritler halinde (ip gibi olacak) kesip, şişe sardığınız harcın üzerine dolayın
Kömür ızgarada pişirin
Domates ve sivribiberi dilimleyip, servis tabağına alın
Izgarada pişen şişi de ekleyip, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla