Konu
:
Bolu Kebabı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Bolu Kebabı Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bolu Kebabı Tarifi
Malzemeler:
4 adet orta boy patlıcan, 400 gram kuşbaşı et, 2 adet kuru soğan, 250 gram mantar, 2 adet domates, 2 adet dolmalık biber, 1 tatlı kaşığı domates salçası, l su bardağı et suyu, 1 çay bardağı sıvıyağ, karabiber ve yeterince tuz
Hazırlanışı:
Patlıcanların ortasını uzunlamasına kesip tuz serpin
30 dakika beklettikten sonra iyice yıkayıp kurulayın
Kızgın yağda arkalı önlü kızartın
Patlıcanların iç kısmını bıçak yardımıyla çıkartıp küçük küçük doğrayın
Başka bir tencerede etler suyunu çekene kadar kavurun
Etler kavrulunca içine sıvıyağ ve ince doğranmış soğanı ekleyin
4-5 dakika daha kavurduktan sonra rendelenmiş domatesleri ve patlıcan içlerini ilave edin
Biraz daha kavurup etlerin üzerini aşacak kadar sıcak su ilave edin
Tuzunu ve karabiberini serptikten sonra etler yumuşayıncaya kadar pişirin
Mantarları boyuna dilimleyip limonlu suda haşlayın
Kevgirle süzerek etlere ilave edin
Hazırlanmış olan etli karışımı patlıcanların içine doldurun
Et suyuna salçayı ekleyip ezerek tepsiye boşaltın
Patlıcanları yayvan bir tencereye alarak pişirin
Domates ve dolmalık biber dilimleriyle süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul