Yalnız Mesajı Göster

Tas Kebabı Tarifi (Şanlıufra)

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tas Kebabı Tarifi (Şanlıufra)



Kusbasi et

Kuru sogan

Ince dogranmis domates

Biraz salca

Tuz

Karabiber

Katı yag

Pirinç

Etleri bir tencerede kup kesilmis kuru sogan ve biberler ile azicik talandirip uzerlerine domatesleri ekleyip, sulandirilan salca ile birlikte tuz-karabiber de ekleyip azicik su ile pisirin Etler suyunu cekince ve de yumusayinca tencereyi ocaktan alin ve o kucucuk cinko kaba doldurun Pilav tenceresinde pirincleri pilav olacak seklinde kavurun ve suyunu eklemeden once pirinclerin ortasina bir cukur acip cinko kabi ters cevirip yerlestirin, suyunu ekleyinPilavi normal sekilde pisirin ve dinlenmeye birakin Servis yapacaginiz zaman cinko kabi alip o sekilde masaya goturup masadakileri etkiledikten sonra servisinizi yapin

Alıntı Yaparak Cevapla