Konu
:
Alman Bifteği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Alman Bifteği Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Alman Bifteği Tarifi
MALZEME:
750 gram
sığır
kıyması
3 adet
yumurta
3 kahve kaşığı kara
biber
1 çorba kaşığı un
2 bardak galeta tozu
1 bardak zeytinyağı
hazırlanışı:
Köftelik Kıyma bu tepsiye konur
Ortası çukurlaştırılır içine iki
yumurta
sarısı kara
biber
in hepsi, tuz konur ve en az on dakika yoğrulur
Sonra bu kıyma parçalara ayrılır avuç içinde eze eze yassı birer köfte haline getirilir
Bir tabak içinde bir
yumurta
çatalla kurula kurula iyice karıştırılır bir kâğıda un diğer kâğıda galeta tozu konur
Köfte halindeki etler evvelâ una sonra
yumurta
ya sonra da gatela tozuna batınlır
Bu iş yapılırken, bir tavaya konan zeytınyağı iyice kızdırılır hazırlanan köfteler ikişer üçer tane
içine atlır iki tarafı da iyice kızarınca çıkarılıp tabağa alınır etrafı süslenip öylece servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul