Yalnız Mesajı Göster

Abanuş Kebabı Tarifi(Gaziantep)

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Abanuş Kebabı Tarifi(Gaziantep)



10 adet patlıcan
4 adet biber
3 adet domates
Karabiber
Tuz
5 diş sarmısak
Yarım bardak margarin
350 gram kemiksiz kuzu eti
2 adet soğan

Patlıcanları, kabuklarıyla beraber ateşte veya közde pişirin Biberleri de aynı şekilde pişirin Domatesleri soyun, çekirdeklerini alın Patlıcanları soyup hepsini ufak ufak doğrayın Ayrı bir tencerede etleri kavurun Soğanlarla beraber pişirin ve sarmısakları ezin Pişmekte olan ete ilave edin ve kuşbaşı etleri patlıcanların üstüne yayın

Alıntı Yaparak Cevapla