Konu
:
Rokalı Kuzu Fileto Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Rokalı Kuzu Fileto Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Rokalı Kuzu Fileto Tarifi
Rokalı Kuzu Fileto Tarifi
500 gr kuzu but fileto
1 adet iri boy kuru soğan
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı un
2 çorba kaşığı hardal
2 su bardağı sıcak su
1 su bardağı hazır süt kreması (200 ml)
½ demet roka
1 demet dereotu
Kuzu but fileto etini kasabınızda parmak kalınlığında şeritler şeklinde kestirin
Soğanı yemeklik çok ince, sarımsakları pirinç tanesi gibi doğrayın
Rokanın saplarını kesip, yapraklarını çok incecik doğrayın
Dereotunu incecik kıyın
Geniş bir çelik tencerede sıvıyağı kızdırın
Etleri, soğanı ve sarımsakları ilave edin
Önce orta ısılı ateşte 3-4 dakika karıştırarak kavurun
Unu tıpkı tuz gibi serpiştirip, tuz ve karabiberi ekleyin
Sürekli karıştırarak 2-3 dakika daha etleri kavurun
Sıcak suyu ekleyip, hardalı katıp karıştırın
Su kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve kısık ateşte etleri suyunu iyice çekinceye dek en az 15 dakika pişirin
Rokaları ve dereotunu katıp, kremayı ilave edip ve karıştırın
Yemeği ara sıra karıştırarak 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın
Sıcak olarak pilav, püre, haşlanmış sebzeyle servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul