Yalnız Mesajı Göster

Rokalı Kuzu Fileto Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rokalı Kuzu Fileto Tarifi



Rokalı Kuzu Fileto Tarifi

500 gr kuzu but fileto

1 adet iri boy kuru soğan

2 diş sarımsak

4 yemek kaşığı sıvıyağ

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 yemek kaşığı un

2 çorba kaşığı hardal

2 su bardağı sıcak su

1 su bardağı hazır süt kreması (200 ml)

½ demet roka

1 demet dereotu

Kuzu but fileto etini kasabınızda parmak kalınlığında şeritler şeklinde kestirin

Soğanı yemeklik çok ince, sarımsakları pirinç tanesi gibi doğrayın Rokanın saplarını kesip, yapraklarını çok incecik doğrayın Dereotunu incecik kıyın

Geniş bir çelik tencerede sıvıyağı kızdırın Etleri, soğanı ve sarımsakları ilave edin Önce orta ısılı ateşte 3-4 dakika karıştırarak kavurun

Unu tıpkı tuz gibi serpiştirip, tuz ve karabiberi ekleyin Sürekli karıştırarak 2-3 dakika daha etleri kavurun Sıcak suyu ekleyip, hardalı katıp karıştırın Su kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve kısık ateşte etleri suyunu iyice çekinceye dek en az 15 dakika pişirin

Rokaları ve dereotunu katıp, kremayı ilave edip ve karıştırın Yemeği ara sıra karıştırarak 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın Sıcak olarak pilav, püre, haşlanmış sebzeyle servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla