Yalnız Mesajı Göster

Ambasadör Salçalı Levrek Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ambasadör Salçalı Levrek Tarifi



Ambasadör Salçalı Levrek Tarifi

1 kg levrek
1 Maydonoz kökü
1 Diş sarımsak
2 Çorba kaşığı tuz
1 Adet yeşil salata
1,5 litre veya 2 litre su
1 Küçük havuç
1 Küçük baş soğan
1 Bardak ambasadör salçası
1 Adet limon

Balığı kırmadan uzunlamasına balık pişirme kabına temizleyip yerleştiriniz
Üzerine 1,5 veya 2 litre su koyunuz
Küçük kare veya ince dilimler halinde doğranmış havuçları 4'e bölünmüş soğanı, 1 diş sarımsak, 1 maydonoz kökü ve tuz ilâve ediniz
Balık tenceresine hepsini beraberce ateş üzerine koyunuz 6-8 dâkika suyu kaynatmadan haşlayınız, (su fazla kaynarsa balığın derisi yırtılır ve beyaz eti dağılır)
Haşlanan balığın tenceresi içinde bulunan kendi süzgeci ile veya iki kepçenin yardımı ile tencereden balık etini servis tabağına çıkarınız ve soğumaya bırakınız
İnce doğranmış yeşil salatayı balık tabağının yanlarına ve aralarına ince kesilmiş limon dilimleri yerleştiriniz
Ayrı bir kapta ambasadör salçasını hazırlayınız Ve sos tabağına yerleştiriniz
Sosun ayrı olarak servis edilmesi önem taşır

Alıntı Yaparak Cevapla