Konu
:
Uskumru Buğlaması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Uskumru Buğlaması Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Uskumru Buğlaması Tarifi
Uskumru Buğlaması Tarifi
1,5 kg uskumru
1-2 kahve fincanı zeytinyağı
2 limon
1-2 çorba kaşığı kekik
10 defne yaprağı
1 demet maydanoz
tuz
3 kahve fincanı su
Balıkları temizleyip bol suyla yıkandıktan sonra tuzlanır
Bir tepsiye defne yaprakları dizilir
Üzerine balıklar yerleştirilerek, kekik serilir
Yuvarlak yuvarlak dilimlenen limonlar da balıkların üzerine konur
Yağ ve su ilâve edilir
Kapağı kapatılır ve ağır ateşte suyunu çekip yağı kalıncaya dek pişirilir
Dilenirse dibini tutturup, hafifçe kızarması da sağlanabilir
Daha bir kokulu, daha bir lezzetli olur
Ocaktan indirilen balığın üzerine, incecik kıyılmış maydanoz serpilir
Yanında limon olduğu halde sıcak sıcak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul