Konu
:
Fırında Baharatlı Kuzu Kol Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Baharatlı Kuzu Kol Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Baharatlı Kuzu Kol Tarifi
Fırında Baharatlı Kuzu Kol Tarifi
1 adet kuzu ön kol (yaklaşık 1-1,5 kg) (dana rosto ya da nuar da kullanabilirsiniz)
1 kahve fincanı soya sosu (veya 4-5 yemek kaşığı üzüm sirkesi)
1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı kuru kekik
2 çay kaşığı kuru fesleğen
10-12 diş sarmısak
10-12 adet arpacık soğan (2-3 adet orta boy kuru soğan da kullanılabilir)
2 su bardağı su
Kuzu kolu büyük bir fırın tepsisine koyun
Soya sosu ve zeytinyağını derin bir kaba aktarıp bir yandan tel çırpacak yardımıylakarıştırırken bir yandan da domates salçasnı ilave edin
Üzerine tuz, karabiber, kuru kekik ve kuru fesleğen serpip çırpmaya devam edin
Sos iyice karıştığında elinizle etin üzerine ve etrafına iyice sürüp etin sosa iyice bulanmasını sağlayın
Sonra da etin üzerinde bıçakla 2 cm boyunda 1 santim derinliğinde yarıklar açın
Bu yarıklara ayıklanmış sarmısakları sokuşturun
2 su bardağı suyu tepsinin kenarından aktarıp ayıklanmış arpacık soğanları da etin etrafına serpiştirin
(kuru soğan kullanacaksanız soyup dörde bölün)
Tepsinin üzerini alüminyum folyoyla kapatıp paket yapın
Eti, 10 dakika önceden ısıtıp 175 dereceye ayarlanmış fırında 2,5 saat kadar pişirin
Üzerindeki folyoyu sıyırıp çıkarın ve 15 dakika kadar daha pişirin
Fırından çıkardığınız eti keskin bir bıçakla dilimleyerek servise sunun
Yanında pilav ve haşlanmış taze patatesle ikram edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul