Konu
:
Sardalyalı Kereviz Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sardalyalı Kereviz Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sardalyalı Kereviz Tarifi
1 KÜÇÜK KEREVİZ
12 SARDALYA BALIĞI
1 ÇORBA KAŞIĞI ACI HARDAL
1 ARPACIK SOĞANI
1 YUMURTA SARISI
1 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
1 SU BARDAĞI AYÇİÇEKYAĞI
1 ÇORBA KAŞIĞI KIYILMIŞ MAYDANOZ
TUZ
KARABİBER
Sardalyaların içini temizleyin, yıkayın, kurutun tekrardan sırtlarından kesip içinden kılçıklarını çıkartın
Kerevizi soyun ve zar şeklinde kesin
Bu kerevizleri ve sardalyaları, düdüklü tencerede buhar çıkmasından sonra 3 dakika soyarak pişirin
Hardal, yumurta sarısı, tuz, karbiberi karıştırın ve el mikseri ile çırparken azar azar 1 su bardağı ayçiçek yağını, sonrada aynı şekilde bir çorba kaşığı zeytinyağını akıtmak suretiyle koyu bir mayonez elde edin
Arpacık soğanını da incecik kıyıp bu mayoneze ekleyin
Sonra mayoneze kereviz, sardalya ve bunların pişirme suyunu katın
Bunu 12 saat buzdolabında bekletin
Servis sırasında üzerini kıyılmış maydanoz ile süsleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul