Yalnız Mesajı Göster

Sardalyalı Kereviz Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sardalyalı Kereviz Tarifi



1 KÜÇÜK KEREVİZ

12 SARDALYA BALIĞI

1 ÇORBA KAŞIĞI ACI HARDAL

1 ARPACIK SOĞANI

1 YUMURTA SARISI

1 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

1 SU BARDAĞI AYÇİÇEKYAĞI

1 ÇORBA KAŞIĞI KIYILMIŞ MAYDANOZ

TUZ

KARABİBER

Sardalyaların içini temizleyin, yıkayın, kurutun tekrardan sırtlarından kesip içinden kılçıklarını çıkartın Kerevizi soyun ve zar şeklinde kesin Bu kerevizleri ve sardalyaları, düdüklü tencerede buhar çıkmasından sonra 3 dakika soyarak pişirin Hardal, yumurta sarısı, tuz, karbiberi karıştırın ve el mikseri ile çırparken azar azar 1 su bardağı ayçiçek yağını, sonrada aynı şekilde bir çorba kaşığı zeytinyağını akıtmak suretiyle koyu bir mayonez elde edin

Arpacık soğanını da incecik kıyıp bu mayoneze ekleyin Sonra mayoneze kereviz, sardalya ve bunların pişirme suyunu katın Bunu 12 saat buzdolabında bekletin Servis sırasında üzerini kıyılmış maydanoz ile süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla