Konu
:
Denizci Usulü Ton Balığı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Denizci Usulü Ton Balığı Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Denizci Usulü Ton Balığı Tarifi
Denizci Usulü Ton Balığı Tarifi
2 kg ayıklanmış ton balığı
3 bardak su
Salçası:
10 gr un (1 tatlı kaşığı)
20 gr zeytinyağı (1/3 kahve fincanı)
350 gr balık suyu (1+1/4 bardak)
yarım orta boy soğan
4 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
1 tutam kırmızı acı biber
2 tatlı kaşığı tuz
1 limon
Bir tencereye su ve tuz konarak kaynatılır
Kaynayınca, buna ayıklanmış ve kuşbaşı doğranmış ton balıkları atılır ve çok kuvvetli ateşte bir kaç dakika haşlanır
Delikli kepçe ile
süzüp alınarak bir tabağa konulur ve bir tarafa bırakılır
Küçük bir tencereye ölçülere göre zeytinyağı ile un konularak hafif ateşte yavaş yavaş, halloluncaya kadar kavrulur
Buna, hazırlanan balık suyu katılarak, salça koyulaşıncaya kadar karıştıra karıştıra kaynatılır ve tuz ile, bir tarafa bırakılan balıklar buna ilâve edilerek ateşten indirilir
Soğumaya bırakılır
Soğuyunca bunlara rendelenmiş soğan, sarımsak, kıyılmış maydanoz ve dereotu, acı biber ve bir limonun suyu ilâve edilerek iyice kızartılır, sonra da servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul