Yalnız Mesajı Göster

Denizci Usulü Ton Balığı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Denizci Usulü Ton Balığı Tarifi



Denizci Usulü Ton Balığı Tarifi

2 kg ayıklanmış ton balığı
3 bardak su
Salçası:
10 gr un (1 tatlı kaşığı)
20 gr zeytinyağı (1/3 kahve fincanı)
350 gr balık suyu (1+1/4 bardak)
yarım orta boy soğan
4 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
1 tutam kırmızı acı biber
2 tatlı kaşığı tuz
1 limon

Bir tencereye su ve tuz konarak kaynatılır Kaynayınca, buna ayıklanmış ve kuşbaşı doğranmış ton balıkları atılır ve çok kuvvetli ateşte bir kaç dakika haşlanır Delikli kepçe ile süzüp alınarak bir tabağa konulur ve bir tarafa bırakılır
Küçük bir tencereye ölçülere göre zeytinyağı ile un konularak hafif ateşte yavaş yavaş, halloluncaya kadar kavrulur Buna, hazırlanan balık suyu katılarak, salça koyulaşıncaya kadar karıştıra karıştıra kaynatılır ve tuz ile, bir tarafa bırakılan balıklar buna ilâve edilerek ateşten indirilir Soğumaya bırakılır Soğuyunca bunlara rendelenmiş soğan, sarımsak, kıyılmış maydanoz ve dereotu, acı biber ve bir limonun suyu ilâve edilerek iyice kızartılır, sonra da servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla