Konu
:
Keme Kebabı Tarifi (Şanlıufra)
Yalnız Mesajı Göster
Keme Kebabı Tarifi (Şanlıufra)
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Keme Kebabı Tarifi (Şanlıufra)
6-7 tane keme
1 kg
az yağlı kıyma
Tuz
Karabiber
Kemelerin kabuğu soyulur, temizlenir
(Bu soyulma temiz bir taş veya yüzeyi düz olmayan temiz bir cismi kemeye sulu olarak sürme ile olur
) Yuvarlatılan kemeler bıçakla ikiye bölünür
Diğer taraftan kıymaya, tuz ve karabiber konularak yoğrulur
(Çok az su ilavesi ile el ıslatılarak) ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfteler yapılır
Kebap şişine bir kıyma bir keme saplanır ve mangalda pişirilir
Servis yapılır
NOT: Kemeler gevrek olduğu için doğrudan şişe saplanırsa çatlar kırılır
Eskiden tenekecilerde, kemeyi şişin geçebileceği kadar delen keme deleceği varmış, kemeler önce delecek ile delinir, sonra da şişe saplanırmış
Şimdi tenekecilerde keme deleceği bulmak çok zor hatta imkansızdır
Bu nedenle sivri bir delecekle itinalı bir şekilde delinmesi gerekir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul