Yalnız Mesajı Göster

Keme Kebabı Tarifi (Şanlıufra)

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Keme Kebabı Tarifi (Şanlıufra)



6-7 tane keme

1 kg az yağlı kıyma

Tuz

Karabiber

Kemelerin kabuğu soyulur, temizlenir (Bu soyulma temiz bir taş veya yüzeyi düz olmayan temiz bir cismi kemeye sulu olarak sürme ile olur) Yuvarlatılan kemeler bıçakla ikiye bölünür Diğer taraftan kıymaya, tuz ve karabiber konularak yoğrulur (Çok az su ilavesi ile el ıslatılarak) ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfteler yapılır Kebap şişine bir kıyma bir keme saplanır ve mangalda pişirilir Servis yapılır NOT: Kemeler gevrek olduğu için doğrudan şişe saplanırsa çatlar kırılır Eskiden tenekecilerde, kemeyi şişin geçebileceği kadar delen keme deleceği varmış, kemeler önce delecek ile delinir, sonra da şişe saplanırmış Şimdi tenekecilerde keme deleceği bulmak çok zor hatta imkansızdır Bu nedenle sivri bir delecekle itinalı bir şekilde delinmesi gerekir

Alıntı Yaparak Cevapla