Yalnız Mesajı Göster

Saray Kebabı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Saray Kebabı Tarifi



MALZEMELER
4 adet yufka
yarım kilo kuzu kuşbaşı
1 kutu garnitür
1 büyük soğan
2 yemek kaşığı salça
başemel sos için;
3 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı yağ
kaşar peynir

YAPILIŞ TARİFİ
Önce kebabın içini hazırlayalımBir tencereye bir miktar yağ koyunSoğanı
çok ince kıyıp tencereye alınEtleri ilave edip kendi suyuyla pişmeye
bırakınEtler iyice piştikten sonra salçayı ilave edin ve kavurunSalçada
kavrulduktan sonra garnitürü ilave edinDaha sonra bir su bardağı su
koyup kaynatınİç suyunu iyice çekmiş olmalı
Yufkaları üst üste serip dörde bölünİki üçgen parçayı üst üste koyup,bir
kaseye oturtunİçine önceden hazırladığınız içten bir kepçe
koyunYufkaların dışa sarkan uçlarını etlerin üzerine kapatın daha sonra
ters çevirerek tepsiye koyun
Sos için margarini eritinUnu ilave edinUn sararmaya başlayınca sütü ilave
edinKoyulaşana kadar karıştırınAteşten alarak yufkaların üzerine
gezdirinKaşar rendesini de serpin ve fırına atıp kaşarlar eriyene kadar
fırında tutun

Alıntı Yaparak Cevapla