Yalnız Mesajı Göster

Fırında Milföylü Pirzola Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Milföylü Pirzola Tarifi



Fırında Milföylü Pirzola Tarifi

6 adet doldurulmuş kare milföy hamuru

6 adet kuzu pirzola

1 adet büyük boy patates

1 adet orta boy kuru soğan

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 adet yumurtanın sarısı

Milföy hamurlarını buzluktan çıkarıp temiz mutfak tezgahının üzerine yanyana dizin Buzunun çözülmesi ve yumuşaması için oda sıcaklığında 5-6 dakika kadar bekletinDiğer taraftan, soyup rendelediğiniz patatesleri geniş bir tabağa koyun Soğanı yemeklik incecik doğrayıp ilave edin Tuz ve karabiberi ekleyip kaşıkla iyice karıştırınBu karışımı milföy hamurlarına serpiştirerek paylaştırın Üzerlerine birer adet pirzola koyup sarın Uç kısımlarını birleştirip armut şekli verin

Diğer taraftan, fırın tepsine fırın kağıdı serin Hazırladığınız pirzolalı milföyleri yatırarak tepsiye yerleştirin Hamurların üzerine fırçayla çırpılmış yumurta sarılarını sürün İsterseniz üzerlerine susam serpiştirinÖnceden ısıtarak 180 dereceye ve alt üst konuma ayarladığınız fırında, üzerleri altın sarısı oluncaya kadar, en az 30 dakika pişirin Çıkarın ve sıcak sıcak servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla