Konu
:
Fırında Milföylü Pirzola Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Milföylü Pirzola Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Milföylü Pirzola Tarifi
Fırında Milföylü Pirzola Tarifi
6 adet doldurulmuş kare milföy hamuru
6 adet kuzu pirzola
1 adet büyük boy patates
1 adet orta boy kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 adet yumurtanın sarısı
Milföy hamurlarını buzluktan çıkarıp temiz mutfak tezgahının üzerine yanyana dizin
Buzunun çözülmesi ve yumuşaması için oda sıcaklığında 5-6 dakika kadar bekletin
Diğer taraftan, soyup rendelediğiniz patatesleri geniş bir tabağa koyun
Soğanı yemeklik incecik doğrayıp ilave edin
Tuz ve karabiberi ekleyip kaşıkla iyice karıştırın
Bu karışımı milföy hamurlarına serpiştirerek paylaştırın
Üzerlerine birer adet pirzola koyup sarın
Uç kısımlarını birleştirip armut şekli verin
Diğer taraftan, fırın tepsine fırın kağıdı serin
Hazırladığınız pirzolalı milföyleri yatırarak tepsiye yerleştirin
Hamurların üzerine fırçayla çırpılmış yumurta sarılarını sürün
İsterseniz üzerlerine susam serpiştirin
Önceden ısıtarak 180 dereceye ve alt üst konuma ayarladığınız fırında, üzerleri altın sarısı oluncaya kadar, en az 30 dakika pişirin
Çıkarın ve sıcak sıcak servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul