Yalnız Mesajı Göster

Soslu Ton Balığı Tavası Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soslu Ton Balığı Tavası Tarifi



Soslu Ton Balığı Tavası Tarifi

1 bardak zeytinyağı
1 kg ton dilimi
4 yumurta
2 çay fincanı galeta tozu
2limon
biraz tuz
1 çay bardağı un
Salçası:
1 çay fincanı mayonez
1 demet maydanoz
2 hazırlop yumurta sarısı
2 minik hıyar turşusu
2 çorba kaşığı kapari

Salça malzemesi; incecik kıyılmış maydanoz, hıyar turşusu ve kapariyle, yumurta sarısı ve daha önce hazırladığınız mayonezi bir iyice karıştırıp serince bir yere bırakın
öte yandan, ton balığı dilimlerini bir tepsiye yanyana koyun Üzerine tuz ekin ve limonun bir tanesini sıkın Ve 5 - 10 dakika bırakın Sonra yumurtaları bir kâseye kırıp çatalla çarparak bir kaç kez karıştırın
Dilimleri önce una, sonra yumurtaya sonra da galetaya bulayıp, tavadaki kızgın yağa atın Altın sarısı bir renk alana kadar kızartın yuvarlak yuvarlak dilinmiş limon koyun Ve yanına yukarıda hazırladığınız salçası olduğu halde servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla