Konu
:
Köfteli Bamya Yahnisi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Köfteli Bamya Yahnisi Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Köfteli Bamya Yahnisi Tarifi
Köfteli Bamya Yahnisi Tarifi
500 gr taze bamya (konserve bamya da kullanabilirsiniz)
250 gr az yağlı dana kıyma
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
6 yemek kaşığı sıvıyağ
2 adet orta boy kuru soğan
7-8 diş sarımsak (pirinç tanesi büyüklüğünde doğranmış olmalı)
2 adet yeşil sivribiber
2-3 adet orta boy domates
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet limonun suyu
4 su bardağı sıcak su
Ayrıca;
1 çay kaşığı
1 çay kaşığı tuz pul biber
Köfteyi hazırlamak için; kıyma, tuz, biber ve kimyonu derin bir kaba koyup sıkıca yoğurun
Kıymadan kiraz büyüklüğünde parçalar koparıp parçaları yuvarlayın ve avuçlarınız arasında yassılaştırıp oval hale getirin
Yanmaz yapışmaz teflon bir tavaya 3 yemek kaşığı sıvıyağ koyun
Orta ısılı ateşte kızdırın
Hazırladığınız köfteleri kızgın yağa atıp tavayı sallayarak 5 dakika kızartın
Ocaktan alıp bir kenarda bekletin
Yemeklik incecik doğranmış soğanları, sarmısakları ve kalan 3 yemek kaşığı sıvıyağı orta boy bir tencereye koyun
Orta ısılı ateşte, karıştırarak 3-4 dakika kavurun
İncecik halkalar halinde doğranmış sivribiberler ve salçayı ilave edip biraz daha kavurduktan sonra kabukları soyulup tavla zarı formunda doğranmış domatesleri ilave edin
Üzerine hemen sıcak suyu ve limon suyunu ilave edip tuz ve biberi serpin ve kaynamaya bırakın
Yemeğin suyu kaynar kaynamaz saplarını kesip (konik biçimde de kesebilirsiniz) yıkadıktan sonra süzdüğünüz bamyaları ilave edin
Orta ısılı ateşte bamyalar yumuşayıncaya kadar pişirin ve ocağın altını kısın
Tavadaki köfteleri yağı ile birlikte tencereye aktarın
Karıştırıp 5 dakika daha pişirdikten sonra limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın
Sıcak sıcak servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul