Konu
:
Bütümet Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Bütümet Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bütümet Tarifi
Bütümet Tarifi
1 adet koyun ön kol ya da kaburgası ( parçalanmış olması tavsiye edilir)
10 – 12 su bardağı su
2 çay kaşığı tuz
5-6 su bardağı ılık süt
100 gr sade yağ ya da tereyağı
İyice yıkayıp temizlediğiniz eti geniş bir tencereye koyup üzerine suyu ve tuzu ekleyin
Orta ısılı ateşte pişmeye bırakın
Etin üzerinde biriken kefi sık sık delikli el süzgeciyle alarak et iyice yumuşayıncaya kadar pişirin
Pişen eti tencereden alıp bir süzgeçle (kevgir) iyice süzerek derin bir kaba koyun
Üzerine ılık sütü gezdirip 30 dakika kadar bekletin
Diğer taraftan, yağı geniş bir tencerede eritip eti tencereye koyun
Eti önlü arkalı iyice kızartın
Not: Bu yemeği etin suyuyla yaptığınız pilavla servise sunabilirsiniz
Konya kara yemek takımının ana yemeğidir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul