Konu
:
Sakızlı Dana Yahni Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sakızlı Dana Yahni Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sakızlı Dana Yahni Tarifi
750 gr
dana kuşbaşı
10 adet arpacık soğan
1 adet domates
1 çorba kaşığı salça
10 adet damla sakızı
8 diş sarımsak
2
5 su bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
1 çay bardağı sıvıyağı tencereye dökün ve yağı kızdırın
10-15 tek arpacık soğanı atıp soğanları kavurun
1-2 dakika kadar soğanları kavurduktan sonra yarım kilo dana kuşbaşını atın ve etler suyunu salıp çekene kadar yaklaşık 10 dakika daha kavurun
Etler kavrulunca 8 diş sarımsağı bütün halinde tencereye atın
1 çorba kaşığı salçayı ekleyin ve karıştırın
10 adet damla sakızını iyice dövün
Damla sakızlarını tencereye ekleyin ve karıştırmaya devam edin
1 adet domatesi büyük küpler halinde kesin ve tencereye ilave edin
Üzerine 2
5 su bardağı su dökün ve tencerenin ağzını kapatıp orta ateşte 45-50 dakika daha pişirin
Etlerin piştiğinden emin olduğunuzda ocağınızı kapatarak, yemeğinizi sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul