Yalnız Mesajı Göster

Sakızlı Dana Yahni Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sakızlı Dana Yahni Tarifi



750 gr dana kuşbaşı

10 adet arpacık soğan

1 adet domates

1 çorba kaşığı salça

10 adet damla sakızı

8 diş sarımsak

25 su bardağı su

1 çay bardağı sıvıyağ

Tuz

Karabiber

1 çay bardağı sıvıyağı tencereye dökün ve yağı kızdırın 10-15 tek arpacık soğanı atıp soğanları kavurun 1-2 dakika kadar soğanları kavurduktan sonra yarım kilo dana kuşbaşını atın ve etler suyunu salıp çekene kadar yaklaşık 10 dakika daha kavurun Etler kavrulunca 8 diş sarımsağı bütün halinde tencereye atın 1 çorba kaşığı salçayı ekleyin ve karıştırın 10 adet damla sakızını iyice dövün Damla sakızlarını tencereye ekleyin ve karıştırmaya devam edin 1 adet domatesi büyük küpler halinde kesin ve tencereye ilave edin Üzerine 25 su bardağı su dökün ve tencerenin ağzını kapatıp orta ateşte 45-50 dakika daha pişirin Etlerin piştiğinden emin olduğunuzda ocağınızı kapatarak, yemeğinizi sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla