Konu
:
Doğaba Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Doğaba Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Doğaba Tarifi
Doğaba Tarifi
MALZEMELER:
1
5 su bardağı aşurelik buğday
750 gram kemikli et (kol veya kaburga)
500 gram süzme yoğurt
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
Nane, kekik, kırmızı pulbiber, tuz
Köfte malzemesi:
500 gram kıyma
1 su bardağı pirinç
Tuz, nane, kekik, karabiber
HAZIRLANIŞI:
Buğdayı akşamdan ıslatın
Ertesi
gün
yıkayıp süzün
Orta boy bir tencerenin yarısına kadar su doldurun
Buğdayı ve kemikli eti ilave edip kısık ateşte pişirin
Köfte için; pirinci 1-2 saat ıslatın
Süzüp robottan geçirin
Kıyma, tuz ve baharat ekleyip yoğurun
Köfte harcından fındık büyüklüğünde parçalar koparıp elinizi ıslatarak yuvarlayın
Süzme yoğurdu bir kaba alın
Yumurta ve unu ekleyip çırpın
Biraz su ilave edip boza kıvamında bir karışım elde edin
Yoğurtlu karışımı etli buğdaya ilave edin
Kaynamaya başlayınca köfteleri ekleyip pişirin
Tencereyi ocaktan alın
Tavada 2 kaşık tereyağını kızdırın
Tuz ve baharat ekleyip karıştırın
Hazırladığınız sosu yemeğin üzerine gezdirip
servis
yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul