Konu
:
Köfteli Kişnişli İspanak Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Köfteli Kişnişli İspanak Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Köfteli Kişnişli İspanak Tarifi
Köfteli Kişnişli Ispanak Tarifi
200 gr yağsız dana eti kıyma
1 demet ıspanak
1 adet büyük boy kuru soğan
2 adet orta boy domates
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kişniş
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
4 yemek kaşığı sıvıyağ
Kıymayı yoğurma kabına koy, tuz, karabiber atıp yoğurun
Nohuttan biraz büyük yuvarlak düzgün köfteler yapıp, tabağın içinde biriktirin
Ispanakları ayıklayıp yıkadıktan sonra incecik doğrayın ve süzülmesi için kenarda bekletin
Tencereye sıvıyağ koyup, üzerine dövülmüş sarımsakları atıp birkaç kez karıştırın
Kişnişi atıp bir iki kez daha karıştırıp köfteleri tencereye koy
Tencereyi hafif sallayarak köfteleri kişnişli sarımsaklı yağın içerisinde kızartın
İncecik doğradığınız soğanları ve soyup tavla zarı formunda dilimlediğiniz domatesleri ilave edin
Ispanağı da aktarıp orta ısılı ateşte tencerenin kapağını kapatmadan kaynatın
Yapmanız gereken yemeği hiç karıştırmamaktır
1 su bardağı suyu da (ıspanak bazen sulu çıkabilir
O zaman suyunu daha az katmanız gerekir
) ekleyip hafifçe karıştırdıktan sonra ocağın altını kısın
Tencerenin kapağını kapatıp ıspanak iyice yumuşayıncaya kadar, 20-25 dakika pişirdikten sonra kırmızı pul biberi serpiştirin ve servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul