Konu
:
Mantar Soslu Et Sarma Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Mantar Soslu Et Sarma Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantar Soslu Et Sarma Tarifi
Malzemeler
300 gr mantar
5 Çorba kaşığı margarin
1 Diş sarımsak
3-4 Dal maydanoz
80 gr sucuk
8 Dilim salam
8 Dilim dana biftek
1 Çorba kaşığı un
2 Çorba kaşığı sirke
Yarım su bardağı su
3 Çorba kaşığı süt kreması
Tuz, karabiber
Mutfak
Zorluk 3
Süre 50 dk
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
* Mantarları yıkayıp kurulayın ve ince ince dilimleyin
* Margarinin yarısını eritin
* 1 diş ince kıyılmış sarımsağı ilave edip pembeleştirin
* Mantarları ekleyip 2-3 dakika yüksek ateşte karıştırarak pişirin
* Tuz ve karabiber serpip ateşi kısın
* Kıyılmış maydanoz ilave edip 5 dakika pişirin
* Hazırladığınız bu karışımın yarısından çoğunu bir tabağa alıp sıcak bekletin
* Tavada kalan karışıma ise küp doğranmış sucuk ve iri doğranmış salamı ilave edin
* Salam ve sucuklu karışımı bifteklerin üzerine eşit olarak paylaştırın
* Biftekleri salamlı karışımla doldurup rulo şeklinde sarın ve açılmasını önlemek için kürdanla tutturun
* Üzerlerine un serpin
* Kalan yağı ayrı bir tavada kızdırın
* Et rulolarını ilave edip çevirerek kızartın
* Sirke ve yarım su bardağı su ilave edip orta ateşte kapağı kapalı olarak 20 dakika pişirin
* Beklettiğiniz mantarı et rulolarının üzerine yayın ve 3 dakika daha pişirin
* 3 çorba kaşığı süt kreması ekleyip karıştırın
* Servis tabaklarına alıp sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul