Yalnız Mesajı Göster

Arpacık Soğanlı Antrekot Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arpacık Soğanlı Antrekot Tarifi



Arpacık Soğanlı Antrekot Tarifi

1+1/2 kg antrekot
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
100 gr (1/2 su bardağı) tereyağı
10 arpacık soğanı (3'ü kıyılmış, 7'si irice doğranmış)

Önce antrekotu biber ve tuzla ovunuz Büyük bir tavada 60 gr tereyağını kızdırıp kıyılmış 3 arpacık soğanını ekleyerek aşağı yukarı 3 dakika, arpacık soğanları yumuşayana kadar paşiriniz Ateşi orta sıcaklığa getirip antrekotların her iki yüzünü de önce 5'er dakika pişiriniz, sonra ateşi kısıp tavanın ağzanı kapatarak, gene her iki yüzünü 15'er dakika pişiriniz Bu arada kalan tereyağını küçük bir tavada eritip, iri ve doğranmış arpacık soğanlarını ekleyiniz ve soğanlar yumuşayıp altın sarısı bir renk alana kadar, karıştırarak pişiriniz Tavayı ateşten alınız
Kızarmış olan antrekotları ve suyunu, ısıtılmış bir tabağa alıp, pişirdiğiniz arpacık soğanlarını da üstüne dizerek hemen servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla