Konu
:
Darende Düğün Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Darende Düğün Kebabı
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Darende Düğün Kebabı
DARENDE DÜĞÜN KEBABI
Koyun eti ya da sığır eti kullanılır
Kemikten ayrılan et küçük küçük doğranır
Tereyağı ve koyun kuyruğu doğranır
Kıkırdağı çıkartılır
Bu yağ kazana konulur
Yağ eriyince yeterince et konulur, tuz atılıp karıştırılarak kavrulur
Kavrulan et bir kenarda durur
Başka bir tarafta pirinç yıkanır, kavrulmuş yağın içine konulur
Kavrulurken tuzu atılır
Kavrulunca üzerine su eklenir, pirincin üzerini üç parmak örtene kadar su konur, ağır ateşte kaynar, arada karıştırılır, suyunu çektiğinde ateşi söndürülür ve dinlenmeye bırakılır
Dinlenen pilav üzerine kavrulan et konur
Buna “düğün kebabı” denir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul