Yalnız Mesajı Göster

Darende Düğün Kebabı

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Darende Düğün Kebabı



DARENDE DÜĞÜN KEBABI

Koyun eti ya da sığır eti kullanılır Kemikten ayrılan et küçük küçük doğranır Tereyağı ve koyun kuyruğu doğranır Kıkırdağı çıkartılır Bu yağ kazana konulur Yağ eriyince yeterince et konulur, tuz atılıp karıştırılarak kavrulur Kavrulan et bir kenarda durur

Başka bir tarafta pirinç yıkanır, kavrulmuş yağın içine konulur Kavrulurken tuzu atılır Kavrulunca üzerine su eklenir, pirincin üzerini üç parmak örtene kadar su konur, ağır ateşte kaynar, arada karıştırılır, suyunu çektiğinde ateşi söndürülür ve dinlenmeye bırakılır Dinlenen pilav üzerine kavrulan et konur Buna “düğün kebabı” denir

Alıntı Yaparak Cevapla