Konu
:
Etli Sarımsak Tavası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Etli Sarımsak Tavası Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Sarımsak Tavası Tarifi
Etli Sarımsak Tavası Tarifi
1 kg kuzu kuşbaşı eti
2 adet orta boy kuru soğan (12-15 adet arpacık soğan da kullanabilirsiniz)
10-12 diş sarmısak
3 adet yeşil sivribiber
1 adet kırmızı Arnavut biberi
1 yemek kaşığı domates salçası
Varsa 2 tatlı kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı nar ekşisi
5 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı sıcak su
Kuru soğanları soyup yemeklik doğrayın
Sivribiber ve Arnavut biberleri temizleyip tavla zarı büyüklüğünde doğrayın
Sarmısakları soyup iri iri doğrayın
Sıvıyağı geniş bir tencerede kızdırın
Eti ve soğanları ilave edip orta ısılı ateşte, karıştırarak 8-10 dakika kadar kavurun
Salçaları, tuz, karabiber ve pulbiberi katıp karıştırın
Sarmısakları ve biberleri ilave edip 2-3 dakika daha kavurduktan sonra sıcak suyu ekleyin
Ocağın altını kısıp tencerenin kapağını kapadıktan sonra etler yumuşayıncaya kadar pişirin
Etler suyunu iyice çekince nar ekşisini ilave edip birkaç dakika sonra ocaktan alın ve servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul