Konu
:
Ayva Kavurma Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ayva Kavurma Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ayva Kavurma Tarifi
Ayva Kavurma Tarifi
Ayvalı kavurma için ilkin but ve kol etleri kemikli küçük parçalar halinde hazırlanıyor, yağları çekilip, etleri tuzda 'akşamdan sabaha' terbiye ediliyor
Sabah, yıkanmış bir ya da birkaç ayva bütün olarak etlere ekleniyor ve kazan, köz ateşine atılıp ağzı kapatılıyor
Yemek
suyunu çekince ayıklanan yağlar eklenip kavruluyor; suyunu çekip yalnızca yağı kalıncaya dek pişiriliyor
Koku ve tat vermesi için eklenen ayvalar, yemek pişince çıkartılıyor
Etler küplere basılıyor, üzerine de yağı dökülüp; ağızları hava almayacak şekilde, iyice kapatılıyor
Bundan sonra, kullanılıncaya dek serin bir yerde bekletiliyor
Not: Kış hazırlığı döneminde yapılan bir Kürt yemeği
Tenekelere basılıp istendiğinde hem sofraya getirilir hem de yemeklerin içine konur
Komşulara da dağıtılır
Daha çok keçi eti ile yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul