Yalnız Mesajı Göster

Biberli Antrekot Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Biberli Antrekot Tarifi



Biberli Antrekot Tarifi

1+1/2 kg antrekot
3 çorba kaşığı tane karabiber
4 parça 180'er gr'lık antrekot
1 tatlı kaşığı tuz
30-60 gr (2-4 çorba kaşığı) tereyağı
125 gr acı krema

Bir havanda tane karabiberleri kırıp döverek bir tabağa koyunuz Etleri tuzla ovup her iki yüzünü de karabibere bulayınız ve fazla biberi, biftekleri silkeleyerek atınız
Büyük bir tavada tereyağını eritiniz; köpükleri kaybolunca (yada kızınca) bifteklerin her iki yüzünü de 2'şer dakika pişiriniz Sonra ateşi kısınız ve etleri 2'şer dakika daha pişiriniz
Böylece antrekotlarınız az pişmiş olacaktır; fazla pişmiş arzu ederseniz, pişirme süresini iki kata çıkarabilirsiniz
Antrekotları tavadan alıp sıcak bir servis tabağına koyarak sos hazırlanana kadar sıcak kalmalarını bağlayınız (Bunun için servis tabağının üstünü alüminyum kağıdıyla örterek hafifçe ısıtılmış fırının içine koyabilirsiniz)
Sos için, antrekotları kızarttığınız tavaya kremayı boşaltıp 3 dakika iyice karıştırarak pişiriniz
Tavayı ateşten alıp, hazırladığınız sosu bifteklerin üstüne dökerek hemen servis ediniz

Not: Biberli antrekotları, karnıbahar ya da mantar sote ile de servis edebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla