Konu
:
Kuzu Etli Ekşili Bamya Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu Etli Ekşili Bamya Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuzu Etli Ekşili Bamya Tarifi
Kuzu Etli Ekşili Bamya Tarifi
1 kg bamya
400-500 gr kuzu kuşbaşı eti
1 fincan sirke
1 adet limonun suyu
5 su bardağı sıcak su
2-3 adet orta boy domates
2 adet orta boy kuru soğan
4-5 diş sarmısak
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
çay kaşığı karabiber
Bamyaları yıkayın ve kağıt havlu üzerine alıp kurulayın
Tepe kısımlarını bıçakla külah gibi sivrilterek temizleyin
Sirke ve 4 su bardağı suyu derin bir kaba alıp bamyaları ilave edin
Diğer taraftan, domatesleri soyup tavla zarı formunda küp küp doğrayın
Soğanları soyup yemeklik incecik doğrayın ve sarımsakları soyup pirinç tanesi büyüklüğünde dilimleyin
Sıvıyağı geniş bir tencereye aktarıp orta ısılı ateşte kızdırın
Eti ilave edip karıştırarak suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar, 5-7 dakika kavurun
Soğanı ekleyip sürekli karıştırarak 3-4 dakika daha kavurun
Tuz ve karabiberi de serpip domates, sarmısak ve yıkayıp süzdüğünüz bamyaları ekleyin
Limon suyunu ve sıcak suyu da ilave edip tencerenin kapağını kapatın
Orta ısılı ateşte kaynayıncaya kadar pişirin
Kaynamaya başlayınca ocağın altını hafifçe kısın ve en az 30 dakika, bamyalar yumuşayıncaya kadar pişirin
Ocaktan alıp sıcak sıcak servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul