Konu
:
Baget Tavuk Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Baget Tavuk Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Baget Tavuk Tarifi
6 adet baget tavuk
Yarım çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı toz kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı sarmısaklı çeşni
1 tatlı kaşığı kimyon
Yeteri kadar tuz
Yeteri kadar sıvıyağ
Bagetlerimizi yıkayalım, yıkadıktan sonra bir borcama alarak yoğurt, baharatlar ve sıvıyağı üzerlerinde gezdirerek elinizle iyice yedirin
Marine edilmiş tavuğu buzdolabına kaldırarak en az 1 saat bekletin
Bir fırın tepsisine genişçe folyonuzu serin (folyo geniş olsun ki bagetlerimizi koyduktan sonra rahatça kapatabilelim) ortalarına marine edilmiş bagetlerimizi koyalım ve kenarlardan kıvırarak iyice kapatalım üzerini
200 derece ısıtılmış fırında 40-60 dakika arası (kıvamını nasıl seviyorsanız zamanı ona göre yükseltebilirsiniz ancak ortalama 45 dakika pişme süresi vardır) pişirin
Son 20 dakika kala folyoyu açarak bagetlerinizin kızarmasını sağlayın ve bagetleriniz hazır hale gelecektir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul