Konu
:
Dömiglas Soslu Antrekot Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Dömiglas Soslu Antrekot Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dömiglas Soslu Antrekot Tarifi
Dömiglas Soslu Antrekot Tarifi
200'er gr'lık 4 antrekot dilimi
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
50 gr tereyağı
1 orta büyüklükte soğan (ince kıyılmış, 5 dakika yağda sote edilmiş)
2 tatlı kaşığı sirke
3/4 su bardağı et suyu
300 gr (1+1/4 su bardağı) dömiglas sos
4 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
Biftekleri tuz ve biberle ovunuz
Tereyağını büyük bir tavada eritip köpükleri kaybolduğunda biftekleri de tavaya yerleştirerek her iki tarafını 2'şer dakika kızartınız
Sonra ateşi kısıp, pişmiş soğanları ekleyiniz ve bifteklerin her iki yüzünü 2'şer dakika daha kızartınız
Böylece biftekleriniz az pişmiş olacaktır
(Arzu ederseniz biraz daha pişirebilirsiniz
) Biftekleri ısıtılmış bir tabağa alıp, sosu hazırlarken sıcak kalmalarını sağlayınız
(Bunun için servis tabağının üstünü alüminyum kağıdıyla örterek hafifçe ısıtılmış fırının içine koyabilirsiniz
)
Sirkeyi, et suyunu ve dömiglas sosu bir tavaya boşaltıp koyulaşana kadar karıştırarak kaynatınız ve üzerine kıyılmış maydanozu ekleyiniz
Tavayı ateşten alıp sosu bifteklerin üstüne dökerek hemen servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul