Konu
:
Milföye Sarılı Mantarlı Tavuk Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Milföye Sarılı Mantarlı Tavuk Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Milföye Sarılı Mantarlı Tavuk Tarifi
4 derisi alınmış tavuk göğsü
5-6 adet milföy hamuru
170 gr mantar
140 ml krema
1-2 diş kıyılmış sarımsak
1 avuç kıyılmış maydanoz
Yeteri kadar karabiber
1 adet tuz
Yeteri kadar yumurtanın sarısı
Zeytinyağı
Mantarları yıkayıp ufak ufak doğrayın
Isıtılmış bir tavaya biraz zeytinyağı koyun
Kıyılmış sarımsaklarla mantarları ekleyip, mantarlar bıraktıkları suyu çekene kadar pişirin
Pişince tuz ve karabiber ekleyip, kıyılmış maydanozları ilave edin
Soğumaları için bir kenara alın
Tavukları iyice yıkayın, içlerine birer kaşık soğumuş mantarlı karışımdan koyun, milföy hamurlarını birkaç dakika dışarıda bekletip ufak bir merdane yardımıyla açın
(tavukların üzerine sarılacak kadar) Her bir hamuru dört eşit dikdörtgene bölün
Fırını 200C''ye getirin
Tavukları rulo şekline getirin
Üzerlerine biraz tuz serpin ve 5 parça hamur şeridini arada boşluk kalmayacak şekilde sarın, hepsini hafif yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün ve ısınmış fırında 30-35 dakika pişirin
Pişince tabaklara alıp etrafına krema dökerek servis yapın
Not: Normal tavuk göğsü biraz kalın olabilir, bu yüzden kasaptan alırken sarma yapacağınızı özellikle belirtmenizde yarar var
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul