Konu
:
Arap Usulü Kuzu Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Arap Usulü Kuzu Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Arap Usulü Kuzu Tarifi
Arap Usulü Kuzu Tarifi
2 çorba kaşığı rafine yağ
1 kg şişlik doğranmış kuzu eti (koldan yada buttan)
1 büyük soğan (doğranmış)
1 diş sarımsak (dövülmüş)
1 tatlı kaşığı toz zerdeçal (isteğe bağlı)
5 santim boyunda çubuk tarçın
1 tatlı kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı un
1+1/2 su bardağı et suyu
1 çorba kaşığı toz şeker
16 kuru erik (çekirdekleri çıkarılıp 2 saat suda ıslatılmış)
Yağı geniş bir tencerede orta sıcaklıkta ısıtınız
Kuzu etini ekleyip arasıra karıştırarak iyice kızartınız
Kızarmış etleri delikli kepçeyle alıp bir tabağa yerleştiriniz
Soğanı tencereye koyup, altın sarısı bir renk alana kadar ara sıra karıştırarak kızartınız; sarımsağı, zerdeçalı (isteğe bağlı), çubuk tarçını, karabiberi ekleyip karıştırarak, 5 dakika hafifçe sote ediniz
Önce unu, sonra da et suyunu ekleyerek birkaç dakika karışımı pişiriniz
Et suyunu karıştırarak azar azar tencereye dökünüz
Ocağın altını açarak karışımı kaynayıncaya kadar ısıtınız
Tabağa aldığınız kuzu etlerini tencereye yerleştirip 40 dakika (30 uncu dakikada şeker ve kuru erikleri ekleyiniz), yumuşak bir hale gelene kadar, pişiriniz
Arap usulü kuzuyu, suyuna 1 defne yaprağı atılarak pişirilmiş pirinç pilavıyla birlikte servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul