Konu
:
Kuzu Etli Kuru Fasulye Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu Etli Kuru Fasulye Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuzu Etli Kuru Fasulye Tarifi
Kuzu Etli Kuru Fasulye Tarifi
1 kg iri kuşbaşı kuzu eti
2 su bardağı kuru fasulye
5 yemek kaşığı sıvıyağ (50 gr tereyağı da kullanabilirsiniz)
1 adet büyük boy kuru soğan
3-4 diş sarmısak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
2-3 adet yeşil çarliston biber
7-8 su bardağı sıcak su
2 adet MAGGİ et bulyon
Fasulyeyi ılık suda 6-7 saat ya da bir gece bekletip yumuşamasını sağlayın
Süzüp üzerine tam çıkacak kadar suyla 15 dakika kadar haşlayıp tekrar süzün
(kaynadıktan 15 dakika sonra ocaktan alın)
Kuru soğanı incecik, sarımsakları pirinç tanesi büyüklüğünde doğrayın
Biberin tohumlarını ayıklandıktan sonra tavla zarı formunda doğrayın
Tereyağı ya da sıvıyağı geniş bir tencerede kızdırıp üzerine et ve sarımsakları ekleyin
Orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 7-8 dakika kavrurun
Soğanları ekleyip tuz ve karabiber serpiştirdikten sonra 1-2 dakika daha kavurun
Biberler ve salçaları ilave edip 2-3 dakika daha kavurduktan sonra sıcak suyu ve MAGGİ et bulyonları tencereye aktarın
Su kaynamaya başlayınca fasulyeleri ilave edip karıştırın
Tencerenin kapağını kapatın ve yemeği kısık ateşte 30 dakika daha, fasulyeler hafifçe ezilinceye kadar pişirin
Ocaktan alıp kırmızı pul biberle süsleyerek servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul