Yalnız Mesajı Göster

Testi Kebabı (Burdur) Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Testi Kebabı (Burdur) Tarifi



GEREKLİ MALZEME

1,5 kilo orta yağlı koyun eti

60 kadar ceviz büyüklüğünde soğan

2 kaşık yağ

Yarım kaşık salça

2 büyük domates

Yeterince tuz

Uzerine kimyon, kara*biber

YAPILIŞI

Et kuşbaşı doğranır, yıkanır ve suyu süzülür

Bir çömleğe (Bu yemeğe mahsus Burdurda özel yapılmış çömlekler vardır, şöyle ki: Altları su testisi gibi, ağzı beş parmak kadar genişlikte olur) evvela et ve yağ konur Yanmış mangal kömürünün ortasındaki kömürler yan taraflara alınmak üzere aralanır Aralanan kısma testi oturtulur Kömür közleri testinin etrafında testiye değecek şekilde kalır Zaman zaman testinin iki kulpundan tutullarak içindeki etler silkelenmek suretiyle hareket ettirilir; bu testinin içindeki etlerin eşit pişmesini sağlar

Etlerin suyu çekilip, kavrulmaya başlamasiyle üzerine altmış kadar ayıklanmış soğan, salça, doğranmış domates ve tuz konur, karışması için silkelenir

Testinin ağzı bir bezle bağlanır, etrafı hamurla sıvanır Yine ateşe konur

Ateşte (etrafı yanmış kömür, ortası küllü ateş üzerinde) elli altmış dakika kadar, zaman zaman silkelemek suretiyle pişirilir Ateşten alınarak yirmi dakika kadar öylece bekletilir Testinin hamurla sıvanan ağzı açılır, servis tabaklarına alınır, üzerine kimyon ve karabiber serpilir

Not:

Bu testi kebabı odun yakılarak odun közleriyle de yapılabilir Yaz aylarında bağlarda, bahçelerde ya,pılır Pek nefis, hoş kokulu, leziz bir yemek olur

Alıntı Yaparak Cevapla