Konu
:
Burdur Şişi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Burdur Şişi Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Burdur Şişi Tarifi
Burdur Şişi Tarifi
Ülkemizin bilhassa Adana ve Urfa taraflarında yapılan ve aynı adla anılan şişlerine benzemekle beraber, daha kısa ve ince şişlere dizilmektedir
Şiş köftenin kıyması kaburga yatağı denilen et veya sıyrıntısının kıymasına biraz kuyruk yağı ve sadece tuz ilave edilir
(10 kg kıymaya 300 gr
kuyruk yağı) gibi
Sonra yoğrulur
Dinlendikten sonra şişelere takılır ve ızgara mangalında pişirilerek, pide arasında
servis
yapılır
Şiş köftenin ala - sulu olması daha makbuldür
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul