Konu
:
Pastırmalı Beykoz Yahnisi Tarifi (İstanbul)
Yalnız Mesajı Göster
Pastırmalı Beykoz Yahnisi Tarifi (İstanbul)
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pastırmalı Beykoz Yahnisi Tarifi (İstanbul)
Pastırmalı Beykoz Yahnisi Tarifi (İstanbul)
15-20 dilim pastırma
6 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet orta boy kuru soğan
1-2 adet taze yeşil biber
4 adet orta boy patates
1 su bardağı konserve mısır
3 adet orta boy domates
1 çay kaşığı tuz
karabiber
Zeytinyağını orta boy bir tencerede kızdırdıktan sonra pastırmaları kızgın yağda, tahta bir kaşıkla karıştırırarak 1 dakika kadar kavurun
Pastırmaları tencereden alıp incecik kıyılmış soğanları aynı tencereye aktarın
Üzerine incecik dilimlenmiş yeşil biberleri de ekleyip, karıştırırarak orta ısılı ateşte 2 dakika kadar kavurun
Kabukları soyulmuş domatesleri tavla zarı formunda doğrayıp tencereye aktarın
Patatesleri soyup kuş başı et formunda dilimleyerek yemeğe katın
Tuz ve karabiber serpip yaklaşık 2 su bardağı sıcak suyu da tencereye ilave edin
Tencerenin kapağı kapatıp orta ısılı ateşte, kaynayıncaya kadar pişirin
Tencerenin kapağını açıp suyu süzülmüş konserve mısırları ve hafif kızartılmış pastırmaları ekleyin
Ocağın altını biraz daha kısıp patatesler iyice yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin
Kırmızı toz biber serpiştirirerek ve sıcak sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul