Yalnız Mesajı Göster

Mantar Soslu Biftek Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantar Soslu Biftek Tarifi



MANTAR SOSLU BİFTEK TARİFİ

4 kestane mantarı
50 gram tereyağı
4 parça biftek
200 gram kültür mantarı
3 çorba kaşığı vişne likörü
4 dilim kaz ciğeri (veya tavuk ciğeri)
taze çekilmiş karabiber
taze adaçayı
tuz

YAPILIŞI:40 gram tereyağını tavada eritin Biftekleri ekleyip iki taraflı kızartın, pişerken bir tutam tuz serpin Sıcak olarak muhafaza edin

Kültür ve kestane mantarlarını temizleyip dilimleyin Kalan tereyağını tavada eritip mantarları soteleyin ve tavadan alın Likörü ekleyip kısık ateşte 3-4 dakika pişirin

Kaz ciğeri dilimlerini tavada çevirerek pişirin Üzerine taze çekilmiş karabiber serpin Biftekleri servis tabaklarına alıp üzerine kaz ciğeri dilimlerini yerleştirin Yanına 1-2 kaşık mantar ilave edip taze adaçayı yapraklarıyla süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla