Konu
:
Mantar Soslu Biftek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Mantar Soslu Biftek Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantar Soslu Biftek Tarifi
MANTAR SOSLU BİFTEK TARİFİ
4 kestane mantarı
50 gram tereyağı
4 parça biftek
200 gram kültür mantarı
3 çorba kaşığı vişne likörü
4 dilim kaz ciğeri (veya tavuk ciğeri)
taze çekilmiş karabiber
taze adaçayı
tuz
YAPILIŞI:40 gram tereyağını tavada eritin
Biftekleri ekleyip iki taraflı kızartın, pişerken bir tutam tuz serpin
Sıcak olarak muhafaza edin
Kültür ve kestane mantarlarını temizleyip dilimleyin
Kalan tereyağını tavada eritip mantarları soteleyin ve tavadan alın
Likörü ekleyip kısık ateşte 3-4 dakika pişirin
Kaz ciğeri dilimlerini tavada çevirerek pişirin
Üzerine taze çekilmiş karabiber serpin
Biftekleri servis tabaklarına alıp üzerine kaz ciğeri dilimlerini yerleştirin
Yanına 1-2 kaşık mantar ilave edip taze adaçayı yapraklarıyla süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul