Konu
:
Limonlu Kuzu Kolu Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Limonlu Kuzu Kolu Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Limonlu Kuzu Kolu Tarifi
Limonlu Kuzu Kolu Tarifi
4 adet soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı limon suyu
1 diş sarmısak
1 Kg kemiksiz kuzu eti
4 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
Aldığı kadar limon kabuğu rendesi
Kuzu etini 3 cm kalınlığında parçalara bölün ve etleri zeytinyağında kuvvetli ateşte, bir tencere içinde kızartın
İyice kızarınca etleri tencereden süzerek çıkarın ve bir tarafta bekletin
Aynı tencerenin içine ince kıyılmış soğan ve sarımsakları koyun
Tatlı kırmızıbiber, maydanoz, limon suyu ve kabuğunun rendesini ekleyip çevirdikten sonra etleri tekrar tencereye koyun
Tuzunu biberini ayarlayın tencerenin kapağını kapatın ve hafif ateşte bir saat pişirin
(arada gerekirse biraz su katabilirsiniz)
Sıcak servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul