Yalnız Mesajı Göster

Limonlu Kuzu Kolu Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limonlu Kuzu Kolu Tarifi



1 KG KEMİKSİZ KUZUKOLU

4 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

2 ORTA SOĞAN

1 DİŞ SARMISAK

2 ÇORBA KAŞIĞI TATLI KIRMIZIBİBER

2 ÇORBA KAŞIĞI KIYILMIŞ MAYDONOZ

3 ÇORBA KAŞIĞI LİMON SUYU

BİRAZ LİMON KABUĞU RENDESİ

TUZ

KARABİBER

Kuzu etini 3 cm kalınlığında parçalara bölün ve etleri zeytinyağında ve kuvvetli ateşte, bir tencere içinde kızartın İyice kızarınca etleri tencereden süzerek çıkarın ve bir tarafta bekletin

Aynı tencerenin içine ince kıyılmış soğan ve sarımsakları koyun Tatlı kırmızı biber, maydonoz, limon suyu ve kabuğunun rendesini ekleyip çevirdikten sonra etleri tekrar tencereye koyun

Tuzunu biberini ayarlayın, tencerenin kapağını kapatın ve hafif ateşte 1 saat pişirin (Arada gerekirse biraz su katabilirsiniz)

Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla