Konu
:
Limonlu Kuzu Kolu Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Limonlu Kuzu Kolu Tarifi
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Limonlu Kuzu Kolu Tarifi
1 KG KEMİKSİZ KUZUKOLU
4 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI
2 ORTA SOĞAN
1 DİŞ SARMISAK
2 ÇORBA KAŞIĞI TATLI KIRMIZIBİBER
2 ÇORBA KAŞIĞI KIYILMIŞ MAYDONOZ
3 ÇORBA KAŞIĞI LİMON SUYU
BİRAZ LİMON KABUĞU RENDESİ
TUZ
KARABİBER
Kuzu etini 3 cm kalınlığında parçalara bölün ve etleri zeytinyağında ve kuvvetli ateşte, bir tencere içinde kızartın
İyice kızarınca etleri tencereden süzerek çıkarın ve bir tarafta bekletin
Aynı tencerenin içine ince kıyılmış soğan ve sarımsakları koyun
Tatlı kırmızı biber, maydonoz, limon suyu ve kabuğunun rendesini ekleyip çevirdikten sonra etleri tekrar tencereye koyun
Tuzunu biberini ayarlayın, tencerenin kapağını kapatın ve hafif ateşte 1 saat pişirin
(Arada gerekirse biraz su katabilirsiniz
)
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul