Yalnız Mesajı Göster

Bademli Ve Üzümlü Dana Bifteği Sarması Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Ve Üzümlü Dana Bifteği Sarması Tarifi



Bademli Ve Üzümlü Dana Bifteği Sarması Tarifi

8 dana bifteği
4 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
2 çorba kaşığı badem (kabukları soyulup kıyılmış)
2 çorba kaşığı kuru üzüm
2 çorba kaşığı kaşar (rendelenmiş)
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı çekilmiş, tane karabiber
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
1 su bardağı et suyu

Biftekleri bir tahtanın üstüne koyunuz
Maydanoz, badem, üzüm, kaşar peyniri, tuz ve biberi küçük bir kâsede karıştırıp, her bifteğin ortasına bu karışımdan birer kaşık koyunuz Biftekleri sararak, iple bağlayınız
Büyük, bir tavada yağı iyice ısıtınız Biftek sarmalarını tavaya koyup, her yanını iyice kızartınız Et suyunu da ekleyip, hafif ateşte 20 dakika kaynatınız
Sarmaları bir delikli kepçeyle tavadan alıp iplerini çözünüz ve pilavın üstünde, kendi sosuyla birlikte servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla