Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağında Sebzeli Levrek Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağında Sebzeli Levrek Tarifi



Zeytinyağında Sebzeli Levrek Tarifi

Malzemeler :
1 adet levrek
1 adet patates
2 adet domates
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı biberiye
1 çay kaşığı kekik Saf zeytinyağı (kızartmak için) Tuz

Hazırlanışı :
Levreğin baş ve kuruğunu kesin Bir bıçak yardımıyla karnını yarıp, temizleyin Hafifçe tuzlayın
Balığın karın boşluğuna maydanoz, biberiye ve kekik serpin
Sonra saf zeytinyağında arkalı önlü kızartın Fazla yağını kağıt havluyla süzün Balığı bir fırın kabına alın
Patatesi haşlayın Kabuklarını soyduktan sonra ince ince dilimleyin Domatesi de ince dilimler halinde kesin Balığın etrafına dilimlenmiş patates ve domatesleri yerleştirin
200 dereceye ayarlanmış fırında domatesler yumuşayana kadar pişirin Piştikten sonra servis tabağına yerleştirin ve balığın üzerine saf zeytinyağı dökerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla