Konu
:
Zeytinyağında Sebzeli Levrek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağında Sebzeli Levrek Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağında Sebzeli Levrek Tarifi
Zeytinyağında Sebzeli Levrek Tarifi
Malzemeler :
1 adet levrek
1 adet patates
2 adet domates
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı biberiye
1 çay kaşığı kekik Saf zeytinyağı (kızartmak için) Tuz
Hazırlanışı :
Levreğin baş ve kuruğunu kesin
Bir bıçak yardımıyla karnını yarıp, temizleyin
Hafifçe tuzlayın
Balığın karın boşluğuna maydanoz, biberiye ve kekik serpin
Sonra saf zeytinyağında arkalı önlü kızartın
Fazla yağını kağıt havluyla süzün
Balığı bir fırın kabına alın
Patatesi haşlayın
Kabuklarını soyduktan sonra ince ince dilimleyin
Domatesi de ince dilimler halinde kesin
Balığın etrafına dilimlenmiş patates ve domatesleri yerleştirin
200 dereceye ayarlanmış fırında domatesler yumuşayana kadar pişirin
Piştikten sonra servis tabağına yerleştirin ve balığın üzerine saf zeytinyağı dökerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul